jueves, febrero 14, 2008

UNION FENOSA I HISPANICA, POCAVERGONYES GLOBALS

El título pertenece al Editorial del Boletín de Hermanamiento Popular de Nou Barris, con el Barrio de Boris Vega (Estelí-Nicaragüa), que nos han remitido.
Transcribo literalmente:
Aquestes són dues empreses espanyoles que operan a Nicaragüa. La primera és mes coneguda amb el sobrenom d´Unión Fenosa(PENOSA, para el usuaris), es dedica a la generació i distribució de energía elèctrica.
Els talls de suministrament son diaris i tristament habituals, els rebut de la llum són clarament abusius i injustos a més del penós servei que ofereixen. A sobre tenen la barra d´engegar publicitàries campanyes de solidaritat amb Nicaragüa; a cas nostra es renten la cara i allà es renten les mans.
L´altre, HISPANICA, es dedica a la construcció i arranjaments de carrers, obra pública en general, el seu patró és el famós i estrafolari RUIZ MATEOS, aixó no sería més important, si no fos perquè aquesta empresa és l´encarregada( amb diners aportats per la Unió Europea), de la construcció del clavegueram del Boris Vega.
La constructora diu que els diners ja s´han acabat i ha desparegut per allà on ha vingut deixant plens de forats: les pluges i el fangs inunden " los andenes" del Boris. La globalització i el neoliberalisme ha portat a aquestes empreses i d´altres a campar pel món fent el que els rota i humiliant les persones i els pobles amb el permís dels governs. Son POCAVERGONYES GLOBALS.
Mientras, nuestro querido Rafa Juncadella, nos cuenta en sus cartas, como varias familias del barrio se han quedado sin poder acceder al servicio, por cuestiones económicas, ya que la parte más importante, la han de aportar los propios vecinos.(madre de 30 años, con cáncer terminal y cuatro hijos a su cargo, se queda sin servicio por no poder aportar su parte)
Para más inri, se te pone el bello de punta, pensar que dineros de la Unión Europea, caigan en manos de desaprensivos, con un historial como el que tienen.
¿Quien tiene resposabilidad de evitar, que los dineros que aportamos entre todos para la solidaridad, sean administrados por personas que ya han demostrado que la única solidaridad que entienden es la de ayudar a su prole?
¡Me gustaría que alguien me indicara sus nombres, para poderles felicitar personalmente por su "gestión"!

No hay comentarios: